Scroll Top

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου είναι ο βαθύς καθαρισμός του εσωτερικού (καμπίνας) του αυτοκινήτου, με ειδικά μηχανήματα και εξιδεικευμένα καθαριστικά! Σκοπός του βιολογικού καθαρισμού είναι η απομάκρυνση λεκέδων, οσμών μυρωδιών και όλων των μικροοργανισμών που κατοικούν εκεί όπως μικρόβια, βακτήρια, ακάρεα, μύκητες κ.α!

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ;

Ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου μας είναι η ιδανική υπηρεσία όχι μόνο για όσους έχουν αλλεργίες, παιδιά, κατοικίδια, καινούργιους αγοραστές αυτοκινήτων ή γενικά αν έχουμε ένα πολύ λερωμένο σαλόνι! Ακόμα κι αν το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας, φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, ο βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητος γιατί στην ουσία δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά …νομίζουμε ότι είναι!

Τα καθίσματα ταπετσαρίας αυτοκινήτου συγκεντρώνουν παραδοσιακά αρκετά μεγάλη ποσότητα βακτηρίων, ακάρεων σκόνης και μύκητα! Συνήθως ζουν και μεγαλώνουν στην ταπετσαρία των οχημάτων μας, καθώς είναι ένα εξαιρετικό και ευνοϊκό μέρος για σίτιση και αναπαραγωγή λόγω της ποσότητας των νεκρών κυττάρων του δέρματος, των μαλλιών, της σκόνης και των σωματικών υγρών όπως ο ιδρώτας, το σάλιο!

Πόσο συχνά όμως δίνετε προσοχή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας; Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα καθίσματα, τα πατάκια και η ταπετσαρία  του αυτοκινήτου σας αντιμετωπίζουν πολλές καθημερινές κακοποιήσεις. Ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου σας ανά τακτικά  διαστήματα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της αξίας μεταπώλησής του! Κι αυτό γιατί εκτός των άλλων συντηρεί σε άψογη κατάσταση το εσωτερικό, διατηρώντας το πάντα σαν καινούργιο!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΣΑΛΟΝΙ;

Πραγματοποιείται με την μέθοδο ψεκασμού – αναρρόφησης με ειδικά μηχανήματα υψηλής ισχύος και με οικολογικά βιοδιασπώμενα καθαριστικά! Μετά το πέρα των εργασιών το ύφασμα παραμένει ελαφρά νωπό και θα χρειαστεί λίγες ώρες για να στεγνώσει πλήρως! Ο χρόνος βέβαια εξαρτάται από τον βαθμό δυσκολίας του καθαρισμού και από τις συνθήκες που επικρατούν!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΣΑΛΟΝΙ;

Πραγματοποιείται με τελείως διαφορετική από την παραπάνω μέθοδο! Χρησιμοποιούνται ειδικά σφουγγάρια και καθαριστικά καθώς και ειδικές κρέμες που καθαρίζουν, αναζωογονούν, συντηρούν και φυσικά παρατείνουν την διάρκεια ζωής του δερμάτινου σαλονιού στο αυτοκίνητό σας!

Το δέρμα στεγνώνει σχεδόν αμέσως και μπορούμε να καθίσουμε στην καμπίνα του αυτοκινήτου μας μόλις τελειώσει η διαδικασία!

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ;

βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητο να γίνεται από ειδικούς γιατί το επαγγελματικό μηχάνημα το κάνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να απλώνει ομοιόμορφα την ουσία στα καθίσματα, δίχως να προκαλεί στάμπες, λεκέδες και μουλιάσματα. Επίσης με το σύστημα αναρρόφησης τραβάει την υγρασία και ξεκολλάει την βρωμιά από μεγάλο βάθος! Σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή  γίνει με το χέρι, το πιθανότερο είναι να μουσκέψουμε τις επενδύσεις και να προκαλέσουμε το ακριβώς αντίθετο από το ζητούμενο αποτέλεσμα με κίνδυνο να προκαλέσουμε τον σχηματισμό μούχλας!

Η χρήση ακατάλληλων καθαριστικών μπορεί να απλώσει τους λεκέδες ή να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην ταπετσαρία! Επίσης μη σωστή μέθοδος καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει την πτώση του ουρανού του αυτοκινήτου σας!

Όπως καταλαβαίνετε ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου σας δεν είναι κάτι απλό, αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα μηχανήματα!

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΧΕΙ;

Συνήθως κυμαίνεται στις 2 ώρες, αλλά δεν αποκλείεται να απαιτήσει και 4 ώρες αναλόγως μεγέθους αυτοκινήτου, της ταπετσαρίας και της βρωμιάς! Το ίδιο ισχύει και για το κόστος, το οποίο κυμαίνεται από 40 έως 70 ευρώ περίπου! Υπό κανονικές συνθήκες (εβδομαδιαίο πλύσιμο δηλαδή), ο βιολογικός καθαρισμός καλό είναι να γίνεται κάθε 6 μήνες! Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσουμε την καμπίνα να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα!

Related Posts