Scroll Top

Βιολογικός καθαρισμός καναπέ! Σωστή μέθοδος και τιμή!

καθαρισμός καναπέ

 

Μέσα σε αυτό το άρθρο μας, με απλά και κατανοητά  λόγια, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια εικόνα για το τι είναι, πως γίνεται σωστά και το τι πρέπει να προσέχουμε σε έναν βιολογικό καθαρισμό καναπέ από ύφασμα!

Το σαλόνι του σπιτιού μας είναι ο χώρος που περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Είναι το σημείο που χαλαρώνουμε, που ξαπλώνουμε, που πίνουμε, που τρώμε, που παίζουμε!

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το ύφασμά του, επιβαρύνεται πολύ γρήγορα με λεκέδες, οσμές, στέρεα κατάλοιπα και έντονο μικροβιακό φορτίο οπότε ο βιολογικός καθαρισμός του είναι απαραίτητος και αναγκαίος! Συνίσταται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ανάλογα με τις συνθήκες και ειδικά αν υπάρχουν μέσα στον χώρο μωρά ή άτομα με αλλεργίες ή ζωάκια (γάτα ή σκύλο) ή άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες!

 

Τι σημαίνει βιολογικός καθαρισμός;

Βιολογικός καθαρισμός είναι ο βαθύς καθαρισμός στον οποίο χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο καθαριστικές ουσίες υπό αλλεργικές, οι οποίες είναι βιοδιασπώμενες και απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον!

Ποια είναι η σωστή μέθοδος του υγρού βιολογικού καθαρισμού;

Τέσσερα είναι τα βασικά στάδια για την ολοκλήρωσή του.

1. Οπτικός έλεγχος του υφάσματος και ενημέρωση για την διαδικασία και τα αποτελέσματα.

2. Αφαίρεση του μικροβιακού φορτίου όπως ακάρεα, βακτήρια, ιοί και παθογόνοι μικροοργανισμοί καθώς και απομάκρυνση σκόνης, τριχών και λοιπών στέρεων υπολειμμάτων. Η συγκεκριμένη εργασία πραγματοποιείται με επαγγελματικό μηχάνημα απορρόφησης – δόνησης μεγάλης ισχύος και όχι με μια απλή ηλεκτρική σκούπα!

3. Πλύση του υφάσματος και απομάκρυνση λεκέδων με βιοδιασπώμενα και οικολογικά καθαριστικά και με εξειδικευμένα και μεγάλης ισχύος μηχανήματα ψεκασμού – αναρρόφησης. Ο καθαρισμός γίνεται εκ βάθους απολυμαίνοντας και ζωντανεύοντας τα χρώματα του σαλονιού σας. Η νέα τεχνολογία της Microsplitting (μικροδιάσπαση λεκέδων) εξουδετερώνει τους λεκέδες από το βάθος της ίνας, καθώς διασπά το μόριο της βρωμιάς έως 5.000.000 φορές με αποτέλεσμα να δίνει λάμψη και προστασία για μεγάλο χρονικό διάστημα στα υφάσματα!

4. Απόσμηση του υφάσματος. Το ειδικό απολυμαντικό υγρό που απλώνεται σε όλη την επιφάνεια, απομακρύνει τις οσμές και ταυτόχρονα προσδίδει στον καναπέ σας άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας!

Μετά το πέρας των εργασιών το ύφασμα του καναπέ σας θα είναι ελαφρώς νωπό και θα χρειαστεί λίγες ώρες μέχρι να στεγνώσει πλήρως και να μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ξανά!

Αυτή λοιπόν είναι η σωστή μέθοδος για έναν πλήρη βιολογικό καθαρισμό καναπέ με απολύμανση! Είναι απαραίτητο η διαδικασία να γίνεται πάντα με τα κατάλληλα και εξειδικευμένα μηχανήματα και καθαριστικά. Επίσης για να είναι αποτελεσματικός ο βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητο ο επαγγελματίας να έχει την κατάλληλη εμπειρία και γνώση πάνω στο αντικείμενο!

Οφέλη και κόστος βιολογικού καθαρισμού

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ένας απλός και αξιόπιστος τρόπος για να κάνουμε το σαλόνι του σπιτιού μας να μοιάζει σαν καινούριο, να απολυμανθεί, να αφαιρεθούν λεκέδες, να απομακρυνθούν μυρωδιές, ούρα, τρίχες, στέρεα κατάλοιπα καθώς και να τονιστεί το χρώμα του, να φωτίσουν τα μπεζ και τα λευκά!

Το κόστος για έναν πχ πενταθέσιο καναπέ ξεκινάει από τα 50€ και από εκεί και πέρα εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκετε και ανάλογα το είδος του υφάσματός του.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να εμπλουτίσατε τις γνώσεις σας σχετικά με την διαδικασία και να μην ξεχνάτε ότι η γνώση είναι εφόδιο και ο βιολογικός καθαρισμός είναι υγεία!

Related Posts