Scroll Top

Πως καθαρίζω μόνος μου τον καναπέ! Αφαίρεση οσμών και λεκέδων!

Ο καναπές μας, ότι τρόπο ζωής και να έχουμε είναι πάντα στο επίκεντρο του σπιτιού μας! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον διατηρούμε πάντα καθαρό και σε καλή κατάσταση για να έχουμε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα και το σημαντικότερο για να μην ρισκάρουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας ανθρώπων!

Στο συγκεκριμένο άρθρο μας, θα σας δείξουμε με ποιο τρόπο μπορείτε μόνοι σας να κάνετε απολύμανση ή καθαρισμό και αφαίρεση κάποιου λεκέ από  το υφασμάτινο σαλόνι σας, με φυσικό τρόπο και με φυσικά καθαριστικά!

Πως κάνουμε απολύμανση στον καναπέ μας για να αφαιρέσουμε δυσάρεστες οσμές;

καθαρισμός καναπέ με σόδα

Για να απαλλαγούμε από τις άσχημες μυρωδιές στον καναπέ μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την απολυμαντική δράση της μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών!

Αρχικά σκουπίζουμε το σαλόνι σε όλη την επιφάνειά του για να απομακρύνουμε όλα τα στέρεα κατάλοιπα! Ρίχνουμε  μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και την αφήνουμε να μείνει για αρκετές ώρες(4-5 ώρες)! Στην συνέχεια χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική σκούπα για να την μαζέψουμε!

Πως αφαιρούμε λεκέδες και κάνουμε καθαρισμό στον καναπέ μας;

Καταρχήν πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να γνωρίζουμε ότι διαφορετικά υφάσματα μπορεί να χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Ο καναπές έχει ένα ταμπελάκι όπου αναφέρεται ο τύπος του υφάσματος και οι τρόποι που μπορεί να καθαριστεί. Οι περισσότεροι έχουν ετικέτες που προσδιορίζουν ως:

W: Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε νερό για τον καθαρισμό του
S: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό για το ύφασμα.
SW: Το νερό αλλά και το καθαριστικό είναι ασφαλή για χρήση.
X: Μόνο στεγνό καθάρισμα.

Επίσης την παρακάτω διαδικασία την εφαρμόζουμε αρχικά σε ένα πολύ μικρό σημείο του καναπέ να να δούμε πως αντιδράει το ύφασμα. Πρώτα και πάνω απ’ όλα σημασία έχει να μην προκαλέσουμε φθορά!

Από την στιγμή λοιπόν που λερωθεί ο καναπές μας καθαρίζουμε άμεσα και δεν αφήνουμε τον λεκέ να «ποτίσει» στο ύφασμα. Αρχικά μαζεύουμε αμέσως τα υγρά με ένα απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε ίσες ποσότητες από νερό και λευκό ξύδι μέσα σε έναν ψεκαστήρα και στην συνέχεια ψεκάζουμε το σημείο που βρίσκεται ο λεκές. Μετά από 2-3 λεπτά τρίβουμε τον λεκέ με ένα καθαρό πανάκι και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Για τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς λεκέδες αναμιγνύουμε 5 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα ψεκαστήρα και ψεκάζουμε τον λεκέ. Το αφήνουμε να δράσει για 30 δευτερόλεπτα και μετέπειτα με ένα καθαρό πανάκι ή μία πετσέτα καθαρίζουμε το σημείο του λεκέ. Τέλος, αφήνουμε τον καναπέ να στεγνώσει όση ώρα χρειάζεται χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα σε κοντινή απόσταση ή απορροφητικά πανάκια!

Ατμός – αφρός καθαρισμού – υγρό πιάτων

Προσοχή ,αν επιχειρήσουμε να αφαιρέσουμε τον λεκέ με κάποιον οικιακό ατμοκαθαριστή, υπάρχει περίπτωση αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά να προκαλέσει υγρασία και μετέπειτα μούχλα! Επίσης αν χρησιμοποιήσουμε αφρό καθαρισμού υφασμάτων με όχι κατάλληλο τρόπο υπάρχει κίνδυνος ο λεκές να απλωθεί περισσότερο στην επιφάνεια του υφάσματος! Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε και να τρίβουμε επίμονα το σαλόνι μας με ΄΄σκληρά΄΄ απορρυπαντικά όπως τα υγρά πιάτων.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ούρα από σκύλο ή γάτα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε μεγάλη ποσότητα στον καναπέ σας (όπου ο βαθύς βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητος) ή αν οι παραπάνω μέθοδοι είναι ανεπαρκείς ή αν χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες λόγω ιδιαιτερότητας του υφάσματος, καλέστε άμεσα κάποιον επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να λύσετε με τον πιο σωστό και κατάλληλο τρόπο το πρόβλημα στον καναπέ σας!

 

Ο βιολογικός καθαρισμός του καναπέ μας…. ειναι απαραίτητος!

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όπως όλα τα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού μας καθαρίζονται τακτικά, έτσι και ο καναπέ μας χρειάζεται βιολογικό καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο από επαγγελματία για να διατηρείται σε άριστη κατάσταση και να τον χαιρόμαστε κάθε μέρα σαν να είναι καινούργιος. Και όχι μόνο ο καναπές μας αλλά και οι καρέκλες μας, η πολυθρόνα μας και οποιαδήποτε υφασμάτινη επιφάνεια.

 

βιολογικός καθαρισμός καναπέ
Καθαρισμός και απολύμανση καναπέ

 

Επίσης ο βιολογικός καθαρισμός είναι αναγκαίος ειδικά αν υπάρχουν στο σπίτι ζωάκια, παιδάκια ή μωράκια ή επίσης αν έχουμε κάποιο είδος αλλεργίας από ακάρεα και αλλεργιογόνα. Αφαιρούνται αποτελεσματικά λεκέδες, σκόνη, καυσαέριο, οσμές, μούχλα, τρίχες και επιτυγχάνεται πλήρης απολύμανση από ακάρεα, μικρόβια, μύκητες, βακτηρίδια και γενικά όλους τους μικροοργανισμούς που είναι επιβλαβείς για την υγεία μας!

Τα καθαριστικά και απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται για έναν βιολογικό καθαρισμό είναι βιοδιασπώμενα, οικολογικά και απόλυτα ασφαλή για την υγεία μας αλλά και τα υφάσματα. Συνίσταται παροχή πιστοποιητικού για να επιβεβαιώνεται και από τον επαγγελματία ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι απόλυτα εγκεκριμένα.

Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσουμε κάθε σας απορία!

Related Posts