Scroll Top

Πως φεύγει η μυρωδιά του σκύλου μας από το σπίτι!

μυρωδιά σκύλου σπίτι

 

Ο σκύλος, ο αγαπημένος τετράποδος φίλος μας έχει πάντα μια ξεχωριστή μυρωδιά! Αυτή η μυρωδιά διαπερνά συχνά ολόκληρο το σπίτι, αν και πολλοί ιδιοκτήτες δεν το γνωρίζουν επειδή το συνηθίζουν!

Οι επισκέπτες, ωστόσο, συνήθως θα μπορούν να καταλάβουν γρήγορα το γεγονός ότι μπαίνουν σε ένα σπίτι όπου ζει ένας σκύλος!

Από την άλλη τα σκυλάκια, θέλουν να μπορούν να μυρίζουν τον εαυτό τους στο σπίτι τους, οπότε τα σπίτια θα πρέπει πάντα να τα μυρίζουν τουλάχιστον λίγο. Ο υπερβολικός καθαρισμός και η απομάκρυνση εντελώς θα μπορούσε να οδηγήσει τον σκύλο να ουρήσει ακόμα και εντός του σπιτιού, κάτι που προφανώς δεν είναι επιθυμητό!

Παρακάτω σας προτείνουμε 6 χρήσιμες συμβουλές για να ελαχιστοποιήσουμε αυτή την μυρωδιά όσο το δυνατόν περισσότερο!

 

1. Καθαρίζετε τακτικά το κρεβάτι του σκύλου σας

Τα σκυλάκια μας λατρεύουν τα κρεβάτια τους και είναι σημαντικό να διατηρούν ένα οικείο άρωμα, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και άνετα. Αν δεν τα πλένουμε όμως τακτικά θα μετατραπούν σε εστία μόλυνσης και δυσάρεστων οσμών!

Επιλέξτε το σωστό πρόγραμμα, προτιμήστε δηλαδή τις υψηλές θερμοκρασίες ανάλογα βέβαια και με τις οδηγίες του κατασκευαστή και χρησιμοποιήστε άφθονο απορρυπαντικό προκειμένου να απαλλαγείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο από τις τρίχες όσο και από τη μυρωδιά του! Αποφύγετε το μαλακτικό για την περίπτωση που το κατοικίδιό σας μπορεί να είναι αλλεργικό σε αυτό!

 

2. Διατηρείτε τα δάπεδα καθαρά

Φροντίστε να σκουπίζετε τα δάπεδα καθημερινά και να τα πλένετε με μια ισχυρό, φιλικό προς τα κατοικίδια καθαριστικό και ζεστό νερό σε τακτική βάση, βοηθώντας στην καταπολέμηση των οσμών!

Οι μυρωδιές του σκύλου μπορούν επίσης να παραμείνουν εύκολα σε ίνες χαλιού, οπότε η ηλεκτρική σκούπα τακτικά μέσα στην εβδομάδα και ο καθαρισμός με ατμό μία φορά το μήνα, θα βοηθήσουν στη απομάκρυνση σκόνης και τριχών ενώ το πασπάλισμα με μαγειρική σόδα θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!

 

3. Αφήστε τον αέρα να εισέλθει

Διατηρώντας τις εσωτερικές πόρτες ανοιχτές στο σπίτι σας έτσι ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας και το άνοιγμα των παραθύρων όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός, θα επιτρέψουν στις μυρωδιές να διασκορπιστούν γρηγορότερα και θα ανανεώσουν τον αέρα μέσα στο σπίτι σας!

 

4. Καλύψτε το σαλόνι σας

Χρησιμοποιήστε κουβέρτες και ριχτάρια στους καναπέδες και τις πολυθρόνες ή οπουδήποτε αλλού ο γούνινος φίλος σας μπορεί να θέλει να καθίσει για να προστατεύσετε τα υφάσματα και να βοηθήσετε στον έλεγχο των οσμών!.

Πλύνετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας σχεδόν κάθε εβδομάδα για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους!

 

5. Γεμίστε το σπίτι σας με άρωμα

Ρίξε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο, όπως λεβάντα ή λεμόνι σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Ρούφηξέ το με τη σκούπα και αυτό θα απελευθερώσει μία αναζωογονητική μυρωδιά καθώς σκουπίζεις! Επίσης μέσα στην σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας βάλε λίγη μαγειρική σόδα για να αφαιρέσεις κάθε άσχημη μυρωδιά!

 

6. Περιποιηθείτε τον φίλο σας

μυρωδιές σκύλου

 

Κάντε μπάνιο τον σκύλο σας όποτε αυτό χρειάζεται! Μπορείτε να αγοράσετε επίσης και μια μαλακή βούρτσα, με την οποία θα χτενίσετε τον σκύλο σας μετά το μπάνιο. Έτσι, θα διατηρήσετε το τρίχωμά του υγιές, χωρίς νεκρές τρίχες που θα τις βρίσκετε σε κάθε σημείο του σπιτιού σας!

 

Αυτοί λοιπόν είναι κάποιοι απλοί τρόποι για να μπορείτε να ελέγχετε τις μυρωδιές σε φυσιολογικό επίπεδο και για να μπορείτε να συγκατοικείτε με τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο μέσα σ ένα υγιές περιβάλλον!


Related Posts