Scroll Top

Πως να καθαρίσω το στρώμα μου; Λεκέδες, ούρα, μυρωδιές!

Θέλετε να μάθετε πώς να καθαρίζετε ένα στρώμα; Ίσως αναρωτιέστε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το στρώμα σας; Υπάρχουν ούρα από σκύλο ή γάτα και άσχημες μυρωδιές; Έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας, πως να φρεσκάρετε ένα στρώμα και πολλά άλλα!

 

Πώς να καθαρίσετε ένα στρώμα σε πέντε εύκολα βήματα 

Ακολουθήστε τα πέντε εύκολα βήματα για να καθαρίσετε το στρώμα σας και να το φρεσκάρετε επίσης! Πάντα να θυμάστε να ελέγχετε τον οδηγό φροντίδας του κατασκευαστή για το στρώμα σας πριν τον καθαρισμό και ανοίγετε τα παράθυρα του υπνοδωματίου σας για να βελτιώνετε τον αερισμό του υπνοδωματίου! Ολοκληρώστε αυτά τα πέντε βήματα σε μόλις 40 λεπτά, με χρόνο αναμονής 1 ώρας, για τον σωστό καθαρισμό του στρώματός σας!

Βήμα 1: Αφαιρέστε οτι υπαρχει στο κρεβατι σας και πλύντε το!

καθαρισμός στρώματος μυρωδιές

 

Ξεκινήστε βγάζοντας τα σεντόνια, τα μαξιλάρια και το πάπλωμα από το κρεβάτι. Βάλτε τα σε ένα ζεστό πλύσιμο (αλλά ελέγξτε πρώτα την ετικέτα!). Συνιστούμε να πλένετε πάνω από 60 ° C καθώς αυτό θα βοηθήσει να σκοτώσετε τυχόν μικρόβια και ακάρεα σκόνης. Στεγνώστε τα  σε υψηλή θερμοκρασία αν μπορείτε!

 

Βήμα 2: Σκουπίστε το στρώμα και το κρεβάτι σας!

Τώρα που το στρώμα σας είναι γυμνό, μπορείτε να αρχίσετε να το σκουπίζετεΒεβαιωθείτε ότι τα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σκούπας είναι καθαρά. Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα βούρτσας ή ταπετσαρίας στην ηλεκτρική σκούπα σας, εάν έχετε!

Σκουπίστε προσεκτικά το στρώμα και το κρεβάτι σας σε μικρά τμήματα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές, στις γωνίες και στις ρωγμές όπου μπορεί να συσσωρευτεί σκόνη. Προσέξτε να μην καταστρέψετε το κάλυμμα ή να αποσπάσετε τα γεμίσματα του στρώματος!

 

Βήμα 3: μαγειρικη σοδα!

Πασπαλίστε ελαφρά μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω στο στρώμα σας. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας και διατηρεί τη μυρωδιά του στρώματος σας καθαρή και φρέσκια. Αφήστε το να παραμείνει για τουλάχιστον μία ώρα – όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Σκουπίστε σχολαστικά για να το αφαιρέσετε.

 

Βήμα 4: Καθαρίστε τυχόν λεκέδες στρώματος!

Να θυμάστε πάντα να ανατρέχετε στις οδηγίες φροντίδας του κατασκευαστή πριν καθαρίσετε το στρώμα σας, καθώς διαφορετικά υφάσματα ενδέχεται να απαιτούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού.

Συνιστάται η χρήση ενός πολύ ήπιου απορρυπαντικού με μίξη ζεστού ή κρύου νερού για τον καθαρισμό του στρώματος. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό πανί και προσέξτε να μην εμποτιστεί υπερβολικά το στρώμα σας. Αερίστε καλά το στρώμα για να βεβαιωθείτε ότι είναι απόλυτα  στεγνό προτού το σκεπάσετε.

 

Βήμα 5: Αναποδογυρίστε το στρώμα σας και επαναλάβετε!

Είναι το στρώμα σας διπλής όψης; Θα πρέπει να καθαρίσετε την άλλη πλευρά επαναλαμβάνοντας τα βήματα δύο έως τέσσερα. Ωστόσο, εάν το στρώμα σας είναι μονής όψης, απλώς αδειάστε την κάτω πλευρά για να το κρατήσετε χωρίς σκόνη.

 

Πώς να διατηρήσετε ένα καθαρό στρώμα!

καθαρισμός στρώματος μυρωδιές

 

Τώρα που έχετε ένα καθαρό στρώμα, θα θελήσετε να το διατηρήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να έχετε πάντα την αίσθηση  καθαριότητας στο στρώμα σας.

  1. Αερίστε το στρώμα σας! Απομακρύνετε τα σεντόνια σας κάθε πρωί για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  2. Ανοίξτε τα παράθυρά σας! Αυτό βελτιώνει τον εξαερισμό του υπνοδωματίου και επιτρέπει την εξάτμιση της υπερβολικής υγρασίας.
  3. Πλύνετε και στεγνώστε όλα τα κλινοσκεπάσματα κάθε εβδομάδα! Επιλέξτε μια υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσετε τα ακάρεα και τα μικρόβια.
  4. Οι λεκέδες είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι φρέσκοι.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό στρώματος! Προστατέψτε το στρώμα σας από διαρροές και ατυχήματα!

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ!

Μην ξεχνάτε ότι η παραπάνω διαδικασία δεν αντικαθιστά τον επαγγελματικό βιολογικό καθαρισμό του στρώματός σας που είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο από εξιδεικευμένο συνεργείο. Χωρίς αυτό, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να διασφαλίσουν την υγιεινή και την καθαριότητα στο στρώμα σας!

 

ουρα απο σκυλο ή γατα στο στρωμα!

Όταν το αγαπημένο μας κατοικίδιο, σκύλος ή γάτα, μουσκέψει το στρώμα μας με ούρα, τότε η αλήθεια είναι ότι ο πανικός είναι αυτός που μας καταβάλλει! Μπαίνουμε στο internet και ψάχνουμε τρόπους πως να το αντιμετωπίσουμε. Ο πανικός όμως μόνο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει! Τα ούρα επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία μας αποτελούν ιδιαίτερη περίπτωση! Πρέπει να αφαιρεθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να απολυμανθεί το στρώμα από τα βακτηρίδια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές και μυρωδιές!

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από εσάς! Όχι μόνο δεν θα καταφέρετε τίποτα αν επιχειρήσετε μόνοι σας τον καθαρισμό αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκαλέσετε φθορά και να κάνετε την κατάσταση χειρότερη. Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι χωρίς πανικό να επικοινωνήσετε με κάποιον επαγγελματία για καθαρισμό του στρώματός σας και να είστε σίγουροι ότι το στρώμα σας θα επανέλθει την φυσιολογική του κατάσταση!

 

Related Posts